• Vianočné tvorivé dielne

          • Pondelok 12.12.2022 sa niesol v znamení ľudových zvykov a tradícií adventu a Vianoc. Školou rozvoniavali medovníky a punč, ktoré od rána pripravovali a zdobili žiaci 8. a 9. ročníka. V predvianočnej nálade sme pokračovali rozprávaním o tradičných predvianočných a vianočných zvykoch v našej obci s hosťami, ktorí prijali naše pozvanie a spestrili nám tento deň. Ďakujeme členom folklórnej skupiny Dolina z Mane za piesne a hudobné pásmo. Deň vyvrcholil vianočnými tvorivými dielňami, počas ktorých si mohli žiaci vyskúšať rôzne techniky - plstenie, umelecké drotárstvo a výrobu pohľadníc technikou horúceho vosku. Zároveň si žiaci mohli pripraviť vianočné aranžmány z prírodných materiálov. Príjemnú atmosféru dopĺňali koledy. 

            Všetkým hosťom a škole za prípravu a realizáciu tohto čarovného dňa veľmi pekne ďakujeme. 

          • Pečenie medovníkov

          • Včerajšie popoludnie sa pre žiakov ŠKD nieslo v znamení sladkej vône medovníkov. Naši družinári si tak spoločne rozdelili sily, niektorí vaľkali, iní vykrajovali, ukladali na plech, a samozrejme všetci chutnali. Chutné cesto na medovníčky nám pripravili pani kuchárky v školskej jedálni, za čo im veľmi pekne ďakujeme. V zdobení medovníkov dnes budú pokračovať dievčatá z II. stupňa. 

          • Vianoce pre starkých

          • Touto cestou by sme radi vyslovili všetkým, ktorí sa zapojili do výzvy " Vianoce pre starkých", jedno veľké ĎAKUJEME ! Spoločnými silami sme nazbierali a zabalili naozaj veľké množstvo darčekov, vyrobili vianočné pohľadnice, ktoré urobia seniorom v domovoch dôchodcov počas vianočných sviatkov veľkú radosť. 

          • Sviatok sv. Mikuláša

          • Včera, na sviatok sv. Mikuláša, Mikuláš nezabudol ani na našich žiakov. Od rána mal plno práce, najprv potešil našich najmenších v materskej škole, kde mali detičky pre neho prichystané básničky a pesničky. Potom zavítal do školy, kde to bolo s tými básničkami a pesničkami už horšie, ale nakoniec sa Mikuláš rozhodol sladkým balíčkom obdarovať všetkých žiakov. A aký by to bol Mikuláš bez anjelikov a čertov. Tí naši mali veru v niektorých triedach kopu práce...

          • Energoland Mochovce

          • Dňa 5.12.2022 sa žiaci 7., 8. a 9. ročníka zúčastnili exkurzie do Mochoviec. Navštívili Energoland, ktorý je zameraný na interaktívnu prezentáciu energie spojenú s odborným výkladom pracovníka AE Mochovce. Žiaci mali možnosť vyskúšať si rôzne spôsoby výroby a premeny energie prostredníctvom interaktívnych zariadení. 

          • Vianoce pre starkých

          • Milí rodičia a priatelia školy, 

            tak ako každý rok, aj tento rok sa naša Základná škola zapojila do jednej milej akcie  s názvom "Vianoce pre našich starkých". Hlavná myšlienka spočíva v tom, aby sme potešili starkých v domovoch seniorov a to tým, že prispejeme drobnými darčekmi do vianočných balíčkov. 

            Žiaci budú pre starkých vyrábať vianočné dekorácie a pohľadnice. Touto cestou prosíme rodičov, ktorí sa chcú zapojiť a prispieť malým darčekom, môžu priniesť do školy niektorú z uvedených drobností : 

            - mäkké sladkosti - čaje, indiana alebo iné mäkké keksíky, mentolové cukríky, čokoládky, piškoty, káva, výživa

            - kozmetika - sprchový gél, šampón, krém na ruky, dezinfekčný prípravok na ruky

            - krížovky, pero

            Uvedené darčeky prosíme priniesť  do školy do 30.11.2021. 

            Všetky vyzbierané darčeky budú odovzdané a použité do balíčkov pre seniorov.

            Vopred ďakujeme všetkým, ktorí sa rozhodnú prispieť na dobrú vec!

             

          • Exkurzia Levice

          • Dňa 10.11.2022 sa žiaci MŠ a žiaci I.stupňa ZŠ zúčastnili exkurzie do Levíc. Navštívili sme Atlantis center, kde vstúpili do sveta Harryho Pottera, vybláznili sa na interaktívnych atrakciách a bublinkovom svete.

            Menší žiaci pokračovali návštevou Lesnej školy a starší žiaci navštívili Levický hrad.

          • "Naši" štúrovci

          • Medzinárodný deň školských knižníc sme si tento rok pripomenuli dňa 26.10.2022 zaujímavým podujatím v školskej knižnici. Rok 2022 bol vyhlásený za Rok odkazu štúrovcov, a preto témou podujatia boli štúrovci a ich odkaz. Žiaci 9.ročníka si pod vedením Mgr. Márie Lehockej pripravili pre žiakov II.stupňa aktivity a program, v ktorom sa predstavili v prestrojení ako príslušníci štúrovského hnutia : Ľudovít Štúr, Janko Kráľ, Janko Matuška, Adela Ostrolúcka, Marína. 

            Žiaci sa zábavnou a hravou formou oboznámili s našou národnou históriou, s osobnosťami štúrovskej generácie a pripomenuli sme si ich odkaz pre nás : Miluj svoju rodnú slovenskú reč. 

          • Exkurzia Kremnica

          • Dňa  21.10.2022 sa žiaci II. stupňa zúčastnili exkurzie do banského mesta Kremnica. Navštívili sme mincovňu a kostol sv. Kataríny, prešli sa po námestí, zdolali 127 schodov na vrchol veže, navštívili štôlňu Andrej a ocitli sa v strede Európy na Kremnických Baniach. 

          • Talentcentrum Nitra

          • Dňa 4.10.2022 sa naši žiaci 9.ročníka vybrali na návštevu Talentcentra v Nitre.

            Cieľom Talentcentra je inovatívna podpora pri  kariérovom smerovaní žiakov základných škôl. Pre žiakov je pripravený program, ktorý im poskytne inšpirácie a pomôcky, aby sa dokázali lepšie rozhodnúť o budúcom vzdelávaní, s perspektívou uplatnenia v povolaní. Dozvedia sa o trendoch na trhu práce a o možnosti prepojiť svoje predpoklady na kariérové príležitosti v odboroch, ktoré ich zaujímajú. Získajú informácie o dostupných možnostiach a podpore v ďalšom procese ich rozhodovania. 

            Talentcentum Nitra :

            Talentcentrum – Duálne vzdelávanie v kocke (dualvkocke.sk)

          • Účelové branné cvičenie

          • V pondelok 10.10.2022 sa uskutoční účelové branné cvičenie - praktická časť. Žiaci prídu na 1.vyučovaciu hodinu a končí sa 4.vyučovacou hodinou. 

            Treba prísť v športovom oblečení, zobrať si jedlo a pitie - pôjde sa do terénu. 

            Po skončení je pre stravníkov zabezpečený obed aj ŠKD. 

          • Účelové branné cvičenie

          • V pondelok 3.10.2022 sa uskutoční účelové branné cvičenie - teoretická časť.

            Žiaci prídu na 1.vyučovaciu hodinu a končia 4.vyučovacou hodinou (10.50). Po skončení účelového cvičenia pôjdu stravníci na obed a družinári do ŠKD.

             

             

          • Rodičovské združenie v ZŠ

          • Vážení rodičia,

            srdečne Vás pozývame na plenárne rodičovské združenie, ktoré sa bude konať v utorok, 20. septembra 2022 o 15:30 h v budove základnej školy.

            Po skončení plenárneho rodičovského združenia budú nasledovať triedne schôdzky.

          • Odlož mobil - zober loptu!

          • Začiatok školského roka sme strávili športovo a športom sme úspešne odštartovali nový školský rok. V piatok 9.9.2022 sme športový deň úspešne odštartovali spoločným behom - školským maratónom v uliciach obce. Pokračovali sme športovými súťažami v areáli školy - hod mobilom nahradil hod kriketovou loptičkou, skok do diaľky, kop na minibránku a beh v plutvách.  V súťaži preťahovania lanom medzi Kmeťovčanmi a Michalčanmi vyhrali žiaci z Kmeťova. Na záver športového dňa boli najlepší športovci ocenení medailami a veľkým potleskom. 

            Projekt „Odlož mobil – zober loptu“ bol realizovaný s finančnou podporou Nitrianskeho samosprávneho kraja.

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023

          • Dňa 5.septembra 2022 sa slávnostne otvorili brány nového školského roka. Inak tomu nebolo ani u nás. Nový školský rok 2022/2023 sme začali svätou omšou a po nej všetkých žiakov slávnostne privítala pani riaditeľka aj páni starostovia. Srdečné privítanie si zaslúžili hlavne naši prváčikovia, ktorým bola venovaná pamätná kniha.

            Všetkým žiakom i pedagógom želáme úspešný štart do nového školského roka, veľa síl a elánu :)

          • Organizácia začiatku školského roka 2022/2023

          •  


            Materská škola:


            - Prevádzka od 5.9.2022: 6:30 – 16:00 h
            - Rodič prinesie vyplnené a podpísané tlačivo o bezpríznakovosti dieťaťa
            (toto isté tlačivo sa predkladá aj po každej chorobe)
            - V súvislosti s Covid-19 má rodič možnosť nechať doma dieťa naviac 7
            dní po sebe (potom potvrdenie od lekára), najmä predškoláci!
            - Rodič prinesie pre dieťa všetky potrebné veci (podľa zoznamu) najneskôr
            v deň nástupu dieťaťa do MŠ


            Základná škola:


            - Nástup žiakov do školy 5.9.2022
            - 7:30 h svätá omša
            - 8:30 h Slávnostné otvorenie školského roka
            - Zákonní zástupcovia musia poslať vyplnené tlačivo o bezpríznakovosti prostredníctvom Edupage (toto isté tlačivo sa predkladá aj po každej chorobe) alebo ho žiaci môžu priniesť do školy a odovzdať triednemu učiteľovi
            - Rodičia prvákov môžu prísť prvý deň s deťmi do školy, pomôcť pri
            prezúvaní v šatni im môžu prvé dva týždne
            - V súvislosti s Covid-19 má rodič možnosť nechať doma dieťa naviac 5
            dní po sebe (potom potvrdenie od lekára). V prípade opakovaných
            absencií toto môže mať dopad na zhoršenie prospechu žiaka, resp.
            nutnosť vykonať komisionálne skúšky
            - 6.9.2022 – vyučovanie prvé štyri hodiny - triednické (do 10:50 h)
            - Vyučovanie podľa rozvrhu od 7.9.2022
            - Prevádzka v školskej jedálni aj v školskom klube od 6.9.2022
            - Bližšie informácie prostredníctvom triednych učiteľov

             

             

          • Rozlúčka predškolákov MŠ

          • S materskou školou sa dňa 29.6.2022 rozlúčilo 8 predškolákov. V programe zaznel príhovor pani učiteľky, krátke vystúpenie detí s piesňami a básňami. Na záver si spoločne pripili detským šampanským. Ich odchod zo školky spestril aj klaun. Rodičia sa pani učiteľkám poďakovali kvetinovým darom. 

          • Antigénové testy

          • V priebehu tohto týždňa si rodičia môžu prevziať ďalšiu sadu antigénových testov. Pre testy si môžu prísť do 15:00 hod pondelok až stredu a vo štvrtok do 11:00 hod. Testy je nutné prevziať do štvrtku, neprevzaté testy sa budú musieť vrátiť.

            Ďakujeme

          • Dopravné ihrisko Vráble

          • Taký menší výlet čakal dnes našich najmenších škôlkarov. Zúčastnili sa výletu na dopravnom ihrisku na Základnej škole Levická vo Vrábľoch. S pani učiteľkami sa naučili dopravné značky, jazdili na kolobežkách, vymaľovávali, cestovali a na záver boli odmenení medailami pre šikovné detičky:) Aký by to bol výlet bez odmeny? Tou dnešnou bola pre nich skvelá zmrzlina a detské ihrisko na záver.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Michal nad Žitavou 276
      • +421 911 607 222, 035 65 96 115
      • Michal nad Žitavou 276, 941 61 941 61 Michal nad Žitavou Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje